Sport Hajduk

ZAIGRAO je NAKON 10 MJESECI PAUZE ZBOG LOMA NOGE

Marijan Buljat: Iako sam morao učiti hodati, znao sam da ću opet zaigrati

ZAIGRAO je NAKON 10 MJESECI PAUZE ZBOG LOMA NOGE
Deset mjeseci trebalo je Marijanu Buljatu da se potpuno vrati u momčad Hajduka nakon loma desne noge, a dva mjeseca “bijelima” da, nakon pobjede nad Splitom, ponovno slave na Poljudu.

- Sretan sam najviše zbog rezultata, a zatim i zbog povratka - iznenadio je odgovorom Buljat, pokazujući time kako su tri boda i osiguranje drugog mjesta vratili malo mira na Poljud.

- Pitao me trener Miše mogu li uskočiti momčad, s obzirom na to da zbog brojnih ozljeda nema mnogo izbora, i rekao sam mu da mogu. Svjestan sam da to još nije onako kako bi trebalo biti, no odigrao sam najbolje što sam mogao. Trebat će mi desetak utakmica da dođem potpuno k sebi - realan je Buljat.

V. Dugandžić / CROPIX
Vratili smo se na kalvariju koju je prošao otkad je prošlog ljeta na treningu nastradao nakon starta suigrača Jonjića. Bio mu je to drugi lom noge, u siječnju 2007. slomio je lijevu, a lani “bolju” desnu i to obje kosti, fibulu i tibiju.
- Ovaj put je i povratak bio teži, pogotovo što je u pitanju desna noga s kojom se nisam mogao štedjeti. Neki su mislili kako više neću zaigrati, ali rekao sam sebi kako neću prestati igrati u 29. godini - sjeća se Buljat.

- Obitelj je patila i više od mene, ali znao sam da ću se vratiti. Hvala doktoru koji me operirao, kondicijskom treneru Duji Poljaku s kojim sam radio, liječničkoj službi, suigračima i stručnom stožeru, prijateljima koji su mi bili podrška. Morao sam u početku rehabilitacije ponovno naučiti hodati i trčati! Kada sam počeo raditi s loptom prvih mjesec dana nisam je mogao udariti ni 20 metara. Krivo sam trčao jer su mi mišići propali, ali, da kucnem u drvo, otkad sam se 17. siječnja vratio treniranju nisam propustio nijedan trening zbog ozljede mišića - ispričao je Buljat.

Do kobnog prvog loma noge nakon starta Eduarda, također na treningu, Buljatova karijera išla je uzlazno. Sva su mu se vrata otvarala, i u tadašnjem klubu Dinamu i u reprezentaciji. Tada je sve krenulo naopako. Ni od dolaska u Hajduk u ljeto 2008. ne cvjetaju mu ruže.

Za vrijeme bivše uprave bio je kažnjen i izbačen iz prve momčad zbog nepristajanja na smanjivanje ugovora, trenirao odvojeno od momčadi, potom je ljetos uslijedio novi lom noge.

- Teško je kada ti se tako oduzmu najbolje nogometne godine, ali ne dam se. Ne mislim na prošlost, gledam samo što će biti sutra.

U klubu se očekuju razgovori s igračima tijekom narednih dana, pa tako vjerojatno i s 29-godišnjim Zadraninom. Buljata još godinu dana ugovor veže s “bijelima”.

- Spremit ću se što bolje za pripreme. Nisam uzalud trenirao po 10-12 sati dnevno.

FRANE VULAS

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 20FirstPrevious[1]2345678910Last