Dalmacija Split

sve snimljeno

Pomahnitalom poduzetniku i njegovoj supruzi izrečene mjere opreza za incident na Matejuški: evo što nam je kazao napadnuti aktivist nakon višesatnog ispitivanja na sudu

sve snimljeno

Bojan Ivošević je nakon četiri sata provedena na Prekršajnom sudu u Splitu, novinarima kazao da će sutkinja uzeti u obzir uživo prijenos koji je snimljen putem Facebook stranice Dnevna doza splitskog nereda, budući da uživo prijenos nije moguće montirati.

- Moj iskaz je relativno nebitan jer sam rekao da se pogleda snimka od početka do kraja, a ona stvarno traje od početka incidenta do dolaska policije. Drago mi je da će sutkinja pogledati snimku i vidjeti što je istina, a što ne - kazao je Ivošević i nastavio:

- Gospodinu je izrečena mjera opreza do pravomoćnosti odluke, a policija je već ranije njemu i supruzi izrekla mjeru zabrane prilaska meni i Daliboru Popoviću - ističe splitski aktivist koji na kraju burnog dana zaključio da pred sobom ima 90 dana za odlučiti hoće li privatnom tužbom podizati kaznenu prijavu protiv supružnika.

Tko je bračni par koji je na Matejuški nasrnuo na aktiviste? Ante je vlasnik tvrtke koja je rasvjetne stupove pretvorila u jarbole, a Alena je profesorica u splitskoj gimnaziji

- Nadam se da će se nakon cijelog nereda, tragičnog i glupog događaja, nevezano za ovu cijelu priču, Grad Split odlučnije uhvatiti sa svim vrstama nereda koje trenutno postoje u ovome gradu. Pa nek krene od svega, od odluke o komunalnom redu koja se trebala donijeti, ilegalnih reklama, ne samo ovih, nego svih, problemom s karetima, sve što je u zraku u gradu Splitu, nadam se da će se sada početi rješavati na uštrb ovoga - poručio je Bojan Ivošević te naglasio da su se Ante i Alena Tonković ispričali i da je prihvatio njegovu ispriku, kazavši da se nada da će shvatiti da nitko nije imao ništa protiv njih osobno, već je cilj dovesti grad u red.

U videu pogledajte što je sve kazao.

 

U ponedjeljak je zakazano novo ročište, a sutkinja bi tada nakon pregledanih videomaterijala dopnijeti konačnu presudu

Naslovnica Split